Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek

Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 – 3 su bardağı un
- Yarım çay bardağı limon suyu (2 limondan çıkardım ben)
- 2 limon kabuğu rendesi
Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yumurta ,şekeri ve vanilyayı düzgünce köpük köpük olana kadar çırpın.
- Daha sonra içine süt ,sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
- Limonların kabuklarının rendeleyin ,limonların sularını sıkın ,onları da ekleyin.
- En son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
- Daha sonra 170 derece fırında 45-50 dakikaya yakın pişirin .
- İçinde kesinlikle denetim edin, bazen erken çıkartınca pişmiyor olabilir.
- Kontrol ettikten sonra fırından alın soğuduktan sonra kalıptan çıkartın dilimleyin mis kokulu limonlu kekiniz hazır🍋🍋👏🫡.
Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




