Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek

Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı limon suyu (2 limondan çıkardım ben)
  • 2 limon kabuğu rendesi

Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurta ,şekeri ve vanilyayı düzgünce köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Daha sonra içine süt ,sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
  3. Limonların kabuklarının rendeleyin ,limonların sularını sıkın ,onları da ekleyin.
  4. En son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  5. Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  6. Daha sonra 170 derece fırında 45-50 dakikaya yakın pişirin .
  7. İçinde kesinlikle denetim edin, bazen erken çıkartınca pişmiyor olabilir.
  8. Kontrol ettikten sonra fırından alın soğuduktan sonra kalıptan çıkartın dilimleyin mis kokulu limonlu kekiniz hazır🍋🍋👏🫡.

Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Somon
Browni Lezzetinde Muffin
Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak
Güllaç Tarifi
Kat Kat Peynirli Kruvasan Poğaçalar (Videolu)
Yeşil Elmalı, Pancarlı Roka Salatası (Böyle Sos Tadı Hiç Bir Yerde Yok)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet