Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek

Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı limon suyu (2 limondan çıkardım ben)
  • 2 limon kabuğu rendesi

Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurta ,şekeri ve vanilyayı düzgünce köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Daha sonra içine süt ,sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
  3. Limonların kabuklarının rendeleyin ,limonların sularını sıkın ,onları da ekleyin.
  4. En son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  5. Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  6. Daha sonra 170 derece fırında 45-50 dakikaya yakın pişirin .
  7. İçinde kesinlikle denetim edin, bazen erken çıkartınca pişmiyor olabilir.
  8. Kontrol ettikten sonra fırından alın soğuduktan sonra kalıptan çıkartın dilimleyin mis kokulu limonlu kekiniz hazır🍋🍋👏🫡.

Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Tavuk Sote (Glisemik Dengeli – Pcos Dostu)
Pizza Poğaça
Fırında Patates Püreli Soslu Tavuk Köfte
Kestirme Çorbası
Brokolili Saglikli Kek
Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |