Limonlu Hindistan Cevizli Kek

Limonlu Hindistan Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağından 3 yemek kaşığı eksik un
- 1 paket hindistan cevizi (50 gr)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Bardak ölçüsü 250 ml.
Limonlu Hindistan Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir karıştırma kabına aldıktan sonra evvel düşük periyotta, sonrasında yüksek devranda 5-6 dakika köpürene kadar çırpalım.
- Elde ettiğimiz karışıma yağ ve sütü ekleyelim. Karışacak kadar çok kısa çırpalım.
- Geriye kalan tüm katı materyalleri yani un, nişasta, hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilini ekleyelim. Son olarak rendelediğimiz limonun suyunu ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edelim.
- Uygun bir fırın kabını yağlayıp, hamurumuzu döktükten sonra evvelce ısıtmış olduğumuz 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Fırından fırına bu mühlet değişebilir, dikkatli olmakta yarar var.
- Pişen kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra zıt çevirelim. Soğuduktan sonrasında servis edebilirsiniz. Umarım dener ve seversiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂
Limonlu Hindistan Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





