Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek
Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 limon kabuğunun rendesi
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 3-4 yemek kaşığı limon suyu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
Su bardağım 200 ml
Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar çırpalım.
- Kabartma tozu ,vanilya ve haşhaşı ekleyelim.
- Son olarak denetimli bir formda unu ekleyip çırpalım.
- Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz baton kalıba dökelim .
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 45-50 dk pişirelim (benim kekim tam 50 dk pişti her fırının pişirme mühleti farklıdır denetimli olalım).
- Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
- Servis etmeden evvel üzerine pudra şekeri serpelim 👍 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















