Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan
Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 315 gram glutensiz un (mix c patisserie kullandım)
- 1–2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 1 su bardağı bitkisel süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 80 gram (çeyrek su bardağı) limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
Limon sosu için:
- 1 su bardağı bitkisel süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Bir tutam zencefil
Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limon kabuğu ve şekeri ovarak başlayın. Püf noktası bu limonun aromasının açığa çıkmasını sağlıyor.
- Ardından un, haşhaş,kabartma tozu,vanilya ekleyip karıştırın,üstüne tüm sıvı gereçleri yani yağ,limon suyu, süt ekleyip karıştırın.
- Kalıbı yağlayıp fırına alın keki,bu esnada sosu hazırlayın.
- Tüm gereçleri ocağa alın.Çırparak pişirin. Birkaç dakikada hazır oluyor.
- Keki 180 derecede 30 dakika pişirin,(kürdan testi yapın)
- Fırından çıkan kek ılındıktan sonra kalıbı aykırı çevirip,sosu dökün.Dolapta dinlendirip dilimleyin.
Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










