Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan

Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 315 gram glutensiz un (mix c patisserie kullandım)
  • 1–2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı bitkisel süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 80 gram (çeyrek su bardağı) limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz

Limon sosu için:

  • 1 su bardağı bitkisel süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Bir tutam zencefil

Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limon kabuğu ve şekeri ovarak başlayın. Püf noktası bu limonun aromasının açığa çıkmasını sağlıyor.
  2. Ardından un, haşhaş,kabartma tozu,vanilya ekleyip karıştırın,üstüne tüm sıvı gereçleri yani yağ,limon suyu, süt ekleyip karıştırın.
  3. Kalıbı yağlayıp fırına alın keki,bu esnada sosu hazırlayın.
  4. Tüm gereçleri ocağa alın.Çırparak pişirin. Birkaç dakikada hazır oluyor.
  5. Keki 180 derecede 30 dakika pişirin,(kürdan testi yapın)
  6. Fırından çıkan kek ılındıktan sonra kalıbı aykırı çevirip,sosu dökün.Dolapta dinlendirip dilimleyin.

Limonlu Haşhaşlı Kek – Glutensiz – Vegan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Depresyon Pastası
Peynirli Salamlı Börek Tarifim
Yacan Aşı Çorbası
Maden Sulu Pancarlı Smoothie
Böğürtlen Reçeli
Oreo Tatlısı
Hdabla | © 2025 |