Limonlu Haşhaşlı Kek
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı+1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı taze yoğurt
- 1/2 (yarım) şişe maden suyu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlayana kadar güzelce çırpalım. (çok tatlı seviyorsanız şekeri yarım bardak arttırabilirsiniz).
- Ardından sırasıyla sıvı yağ, taze yoğurt, limon suyu ve maden suyunu ekleyip tekrar çırpalım.
- Sonra limon kabuğu rendesi,un, kabartma tozu, vanilya ve mavi haşhaşı ekleyip tekrar karıştıralım.
- Yağlanmış fırın kabına alıp 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Ağzımızda pul pul dağılan kekimiz hazır.Afiyet olsun.
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









