Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 100 ml sıvı yağ
- 8 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limonun rendesi
Kaplama için;
- 1 su bardağı pudra şeker
- 3/5 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk öce şekeri ve yumurtayı mixerle çırpıyoruz akabinde sırayla yoğurdu, yağı, unu, haşhaşı, kabartma tozunu, vanilyayı, limon rendesi ve limon suyunu ekliyoruz.
- Sonra harcımızı yağladığımız baton kalıba döküp, evvelce 180 derecede ısıttığımız fırında 45 dakika pişiriyoruz.
- Kek soğuyunca üstüne pudra şekeri ve şimon suyunu karıştırıp kekin üstüne döküyoruz.
- Nane ve limonla süsleyip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun 😋
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











