Limonlu Fındıklı Kıyır Kurabiye

Limonlu Fındıklı Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısını ayırın)
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 bardak iri kıyım fındık( bende bol fındık vardı ben içine de koydum siz koymayabilirsiniz)
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Göz kararı un
Üzeri için
- Yumurtanın ayırdığımız akı
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı tozşeker
Limonlu Fındıklı Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bardak yazdığım herşey 200 ml klasik su bardağı ölçüsüdür. Çay bardağı olanları belirttim.
- Oda ısısında hafif yumuşamış tereyağını ve tüm materyalleri yoğurma kabımıza alıp uygunca yoğuruyoruz.
- Biraz sert olursa hafif su çok yumuşak olur ele yapışırsa azar azar un. Sert olmasın ele yapışmasın kâfi.
- Yumurtanın yalnızca sarısını içine koyuyoruz akını ayırın.
- Yogurduğumuz hamuru ceviz modülleri halinde yuvarlıyoruz.
- Yarısını yumurta akı ve şekerli fındık karışımına batırıyoruz.
- Biraz aralıklı tepsimize diziyoruz.
- 180 derecede 20 dk kadar altı üstü hafif pembe olcak formda pişiriyoruz.
- Tamamen soğuyunca servis ediyoruz.
- Benim fırınım küçük fırın çok çabuk pişiriyor 15 dk yetti. Siz kendi fırınınızı nazaran ayarlayabilirsiniz. Büsbütün soğuyunca servis ediyoruz. Afiyetler olsun.
Limonlu Fındıklı Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

