Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet)

Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Birkaç kısım dereotu

Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya zeytinyağı alın. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  2. Bezelyeyi ekleyip birkaç dakika çevirin.
  3. Su, limon suyu, tuz ve zerdeçalı ek edin, karıştırın.
  4. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Ocağı kapatıp doğradığımız dereotunu ekleyip karıştıralım.
  5. Soğuyunca servis edin. 💚 hafif, ferah ve yaz sofralarına çok yakışan bir lezzet!

Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Sebzeli Taco Tarifi (Videolu)
Kalpli Kurabiye
Tiramisu (Videolu)
Maraş Biberi Turşusu
İncirli Kurabiye
Ispanaklı Omlet
Hdabla | © 2025 |