Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet)
Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım su bardağı su
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Birkaç kısım dereotu
Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya zeytinyağı alın. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Bezelyeyi ekleyip birkaç dakika çevirin.
- Su, limon suyu, tuz ve zerdeçalı ek edin, karıştırın.
- Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Ocağı kapatıp doğradığımız dereotunu ekleyip karıştıralım.
- Soğuyunca servis edin. 💚 hafif, ferah ve yaz sofralarına çok yakışan bir lezzet!
Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













