Limonlu Çörek

Limonlu Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 Türk kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 5,6 su bardağı un (5 bardaktan sonrasını denetimli koyalım,ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor)

Sosu için;

  • 250 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal

Limonlu Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tüm sıvı materyalleri katalım ,güzelce karıştıralım.
  2. Sonra azar azar unumuzu ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurumuzun üzerini örtüp 1 saat dinlenmeye alalım.
  4. Bu ortada sosumuzu hazırlayalım. Tüm sos materyallerimizi de bir kabının içerisine koyup güzelce çırpalım buzdolabına alalım.
  5. Kabaran hamurumuzu tezgahımıza alalım merdane ile fırın tepsimizin büyüklüğü kadar dikdörtgen olacak formda açalım.
  6. İçerisine hazırlamış olduğumuz sosumuzu fırçayla sürelim.
  7. Hamurumuzu uzunlamasına altı modüle enlemesine dört kesime bölelim.
  8. Her böldüğümüz parçayı rulo yapalım elimizle hafif üzerine bastırıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimizi alalım.
  9. Önceden ısıtılmış 190° fırında çöreklerimizi pişirelim.
  10. Dinlendikten sonra servise hazırdır👍 yapacaklara şimdiden afiyet olsun🤗 🩸

Not;çok farklı tarifler için instagramda (@saraylitatlar)isimli sayfamı ziyaret edebilirsiniz 😊.

Limonlu Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Unundan Bazlama Tarifi
Geceden Yulaflı Chialı Puding
Krep
Nefis Patlıcan Yemeği
Küllü Kurabiye
Bebek Mücveri +1 Yaş
Hdabla | © 2025 |