Limonlu Çörek

Limonlu Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 Türk kahve fincanı eritilmiş tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 5,6 su bardağı un (5 bardaktan sonrasını denetimli koyalım,ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor)
Sosu için;
- 250 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
Limonlu Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tüm sıvı materyalleri katalım ,güzelce karıştıralım.
- Sonra azar azar unumuzu ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzun üzerini örtüp 1 saat dinlenmeye alalım.
- Bu ortada sosumuzu hazırlayalım. Tüm sos materyallerimizi de bir kabının içerisine koyup güzelce çırpalım buzdolabına alalım.
- Kabaran hamurumuzu tezgahımıza alalım merdane ile fırın tepsimizin büyüklüğü kadar dikdörtgen olacak formda açalım.
- İçerisine hazırlamış olduğumuz sosumuzu fırçayla sürelim.
- Hamurumuzu uzunlamasına altı modüle enlemesine dört kesime bölelim.
- Her böldüğümüz parçayı rulo yapalım elimizle hafif üzerine bastırıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimizi alalım.
- Önceden ısıtılmış 190° fırında çöreklerimizi pişirelim.
- Dinlendikten sonra servise hazırdır👍 yapacaklara şimdiden afiyet olsun🤗 🩸
Not;çok farklı tarifler için instagramda (@saraylitatlar)isimli sayfamı ziyaret edebilirsiniz 😊.
Limonlu Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




