Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 4 paket burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı fındık(zorunda değilsiniz lezzet katar ceviz de olabilir)

Kreması için;

  • 2 paket labne peyniri (400 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Limon sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi yada limonu büsbütün çekip telde süzerek de olabilir
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limonlu cheesecakekin tabanı için bisküvileri robottan un üzere olana kadar çekelim ceviz yahut fındık isterseniz eklenebilir tekrar.
  2. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  3. Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tanımda 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
  4. Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
  5. Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
  6. Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  7. Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm materyaller karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
  8. Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip evvelden ısıttığımız 160°c fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya güçlü bir kapla su koyalım. Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak halde açalım da 1 saat bu formda dinlenmeye bırakalım.
  9. Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım. (limonun kendisini de çekip tel süzgeçten süzerseniz ekleyebilirsiniz).
  10. Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım. Zerdeçal rastgele bir tat vermeyecek sırf renginin daha hoş olmasını sağlar.
  11. Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım. Cheesecake limonlu sosla yapabileceğiniz üzere farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
  12. Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu etapta üzerinin kabuklanmaması için orta ara karıştıralım.
  13. Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Şayet vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
  14. Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Köfte
Sulu Tavuk Yemeği
Çi Börek
Köz Biber Çorbası
Mantarlı Bulgur Pilavı
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Hdabla | © 2025 |