Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı ;
- 125 gram tereyağı
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 su bardağı fındık
Peynir harcı ;
- 800 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 adet yumurta
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
Limonlu sos ;
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 3 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı ucu kadar zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt tabanı için burçak ve fındık rondodan geçirilir üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek karıştırılır.
- 24 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirilir kenarları da folyoyla kaplanır.
- Hazırlanan harç tabana yerleştirilir ve kaşıkla düzleştirilerek buzluğa atılır.
- Bu ortada peynirli harç için labnelerin suyu varsa süzülerek bir karıştırma kabına alınır üzerine şeker eklenir ve çırpma teliyle şeker eriyene kadar karıştırılır ( blender bu tanımda hiç kullanmıyorum yalnızca çırpma teli ).
- Üzerine nişasta eklenerek tekrar karıştırılır sonra krema eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Yumurtalar teker teker eklenerek karıştırmaya devam edilir en son vanilya eklenir ve tekrar karıştırılır.
- Buzluktaki harcın üzerine dökülür ve 170 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar üzeri hafif pembeleşinceye kadar denetimli pişirilir ( fırının tabanına su dolu borcam konulur pişerken cheesecake çatlamaması için ).
- Pişen cheesecake fırın kapağı aralıklı bıraktırılarak soğumaya bırakılır.
- Bu ortada sos için tüm gereçler karıştırılarak kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir ve ılımaya bırakılır.
- Soğuyan cheesecake’in üzerine sos dökülür ve buzdolabında 1 gece bekletilir daha sonra yavaşça kalıptan çıkarılır ve servis edilir.
Müthiş ve tam tutan bir tanım kesinlikle denenmeli 😉.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





