Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 bardak fındık
- 125 gram terayağ
Muhallebisi için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket quark sade
- 200 gram labne
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 1 paket vanilin
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı şeker
- Limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Süsleme için;
- Limon
- Çilek
- Bisküvi vs.
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce taban hazırlanır bisküviler doğrayıcıdan geçirilir iri kıyım fındık ile terayağ eritilir hepsi karıştırılır kalıba yerleştirilir eşit bir formda tabana yayıyoruz dolaba dinlenmeye bırakıyoruz. Kelepçeli kek kalıbının etrafını alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz quarkları ekliyoruz çırpmaya devam labne ek ediliyor nişasta ve un ek edilir çırpmaya devam kremayı ekliyoruz ve en son vanilya muhallebimiz de hazır.
- Dolapta dinlenen tabanın üzerine muhallebi eklenir fırına masraf. Evvelden ısıtılmış fırına 180 derecede 45 dk kadar pişirdim soğuyana kadar fırından çıkartmayalım çatlamasın diye bir kase içine su koyup fırın tabanına yerleştirelim.
- Sosumuzda sıra tüm materyalleri ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz pişince ılımaya bırakalım.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












