Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban için;

  • 1.5 paket burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağı

Peynirli harcı için:

  • 600 gram labne peynir
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 2 yemek kaşığı (hafif tepeleme) un
  • 1 yemek kaşığı (hafif tepeleme) nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta

Limon sos için:

  • 1 bardak limon suyu
  • Yarım su bardağı şeker (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı su
  • Çeyrek çay kaşığı zerdeçal ( renk vermesi için isterseniz kullanmayabilirsiniz )
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Pişirirken çatlama olmasın diye:

  • Kaynar su (kalıbın etrafına tepsiye dökmek için)

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1. 5 paket burçak bisküvi un üzere olana kadar rondodan çekiliyor.
  2. Diğer tarafta 50 gram tereyağı eritiliyor ve bisküvi ile karıştırılıp tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yayıyoruz.
  3. Üzerine bardakla bastırarak sıkılaşmasını sağlıyoruz.
  4. 600 gram labne peynir ve 1 su bardağı şeker çırpıyoruz üzerine 1 kutu (200 ml) krema ekliyoruz.
  5. Sırayla 3 yumurtayı tek tek çırparak ekliyoruz.
  6. Son olarak 2 yemek kaşığı un (hafif tepeleme), 1 yemek kaşığı nişasta (hafif tepeleme), 1 paket vanilya ekliyoruz.
  7. Hazırlamış olduğumuz harcı kalıbın içine bisküvileri kaldırmadan yavaşça döküyoruz.
  8. Kalıbımızın etrafını alüminyum folyo ile sarıyoruz. (peynirli harcımızda kızarma olmasın diye)
  9. Kalıbımızı fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve tepsiye sıcak su döküyoruz (çatlama oluşmaması için)
  10. Önceden hafif ısıtmış olduğumuz 175 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir (sosumuzun dışı sabit lakin içi hafif sallanır olacak halde pişiriyoruz piştikten sonra fırını kapatıyoruz ve kapağını aralayıp fırının içinde cheesecake i soğumaya bırakıyoruz).
  11. Limonlu sos için 1 bardak limon suyu, yarım su bardağı şekeri ocağa alıp karıştırıyoruz (şekeri damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz)
  12. Yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı nişastayı karıştırıyoruz (sosun içinde topaklanma olmaması için) ve sos tenceremize ek ediyoruz.
  13. Çeyrek çay kaşığı zerdeçalı ve vanilyayı ek ediyoruz.
  14. Sos kaynayıp yoğunlaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ek ediyoruz.
  15. Harcımız ve sosumuz soğuduktan sonra birleştiriyoruz. (sosumuzu yavaşça ek edelim ki tabanda bozulmalar yaşanmasın) 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servise hazır.

Not 1:25 dakikadan sonra denetimli pişirin fırından fırına pişme müddeti değişebilir.

Not 2:kelepçeli kalıbımızı açmadan evvel bıçakla etrafını sıyırıyoruz. Kalıpla kontağı kesilsin çıkartırken çatlamalar oluşmasın diye.

Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Muffin
Yufkadan Çıtır Cips
Elmas Kurabiye Tarifi (Çay Demleninceye Kadar Hazır)
Yaban Mersinli Limonlu Kek
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Buzluk İçin Farklı Şekillerde Köfte (Ramazan Hazırlığı İçin)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet