Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için;
- 1.5 paket burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
Peynirli harcı için:
- 600 gram labne peynir
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu (200 ml) krema
- 2 yemek kaşığı (hafif tepeleme) un
- 1 yemek kaşığı (hafif tepeleme) nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
Limon sos için:
- 1 bardak limon suyu
- Yarım su bardağı şeker (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
- Yarım su bardağı su
- Çeyrek çay kaşığı zerdeçal ( renk vermesi için isterseniz kullanmayabilirsiniz )
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Pişirirken çatlama olmasın diye:
- Kaynar su (kalıbın etrafına tepsiye dökmek için)
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1. 5 paket burçak bisküvi un üzere olana kadar rondodan çekiliyor.
- Diğer tarafta 50 gram tereyağı eritiliyor ve bisküvi ile karıştırılıp tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yayıyoruz.
- Üzerine bardakla bastırarak sıkılaşmasını sağlıyoruz.
- 600 gram labne peynir ve 1 su bardağı şeker çırpıyoruz üzerine 1 kutu (200 ml) krema ekliyoruz.
- Sırayla 3 yumurtayı tek tek çırparak ekliyoruz.
- Son olarak 2 yemek kaşığı un (hafif tepeleme), 1 yemek kaşığı nişasta (hafif tepeleme), 1 paket vanilya ekliyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz harcı kalıbın içine bisküvileri kaldırmadan yavaşça döküyoruz.
- Kalıbımızın etrafını alüminyum folyo ile sarıyoruz. (peynirli harcımızda kızarma olmasın diye)
- Kalıbımızı fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve tepsiye sıcak su döküyoruz (çatlama oluşmaması için)
- Önceden hafif ısıtmış olduğumuz 175 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir (sosumuzun dışı sabit lakin içi hafif sallanır olacak halde pişiriyoruz piştikten sonra fırını kapatıyoruz ve kapağını aralayıp fırının içinde cheesecake i soğumaya bırakıyoruz).
- Limonlu sos için 1 bardak limon suyu, yarım su bardağı şekeri ocağa alıp karıştırıyoruz (şekeri damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı nişastayı karıştırıyoruz (sosun içinde topaklanma olmaması için) ve sos tenceremize ek ediyoruz.
- Çeyrek çay kaşığı zerdeçalı ve vanilyayı ek ediyoruz.
- Sos kaynayıp yoğunlaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ek ediyoruz.
- Harcımız ve sosumuz soğuduktan sonra birleştiriyoruz. (sosumuzu yavaşça ek edelim ki tabanda bozulmalar yaşanmasın) 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servise hazır.
Not 1:25 dakikadan sonra denetimli pişirin fırından fırına pişme müddeti değişebilir.
Not 2:kelepçeli kalıbımızı açmadan evvel bıçakla etrafını sıyırıyoruz. Kalıpla kontağı kesilsin çıkartırken çatlamalar oluşmasın diye.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
