Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 200 ml sıvı krema
- 200 gr labne
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 50 gr tereyağ
Limonlu sos için;
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon suyu ve rendesi
- Renk vermek için çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirelim.
- Erimiş tereyağını ekleyelim kelepçeli kalıbın tabanına yayalım.
- Elimizle bastıralım ve dolaba atalım.
- Kreması için, labne ve çiğ kremayı çırpalım.
- Yumurta, şeker ilave edip un ve nişastayı ekleyelim.
- Son olarak vanilyayı katalım.
- Dolaptan çıkardığımız bisküvinin üzerine dökelim.
- Fırına koymadan evvel kalıbın kenarlarına folyo kaplayalım.
- Kenarlarının çok kızarmaması için.
- Üzerininde çatlamaması için fırına destekli kase ile su koyalım.
- 160 derecelik fırında 1 saat pişirelim ( piştiğini anlamak için kremanın orta kısmı sallanmayacak biçimde olmalı ve çok hafif üst kısmı kızarmalı) ve soğumaya bırakalım.
- Üzerinin sosu için tüm materyalleri karıştırıp muhallebi üzere pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca kekimizin üzerine dökelim.
- 1 gece dolapta dinledirilirse daha âlâ olur istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
