Limonlu Çatlak Kurabiye (Mis Gibi Limon Kokulu)
Limonlu Çatlak Kurabiye (Mis Üzere Limon Kokulu) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı pudra şekeri (azaltılıp çoğaltılabilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 2 adet limon kabuğunun rendesi
- Yarım limon suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Pudra şekeri için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Limonlu Çatlak Kurabiye (Mis Üzere Limon Kokulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kurabiyenin hazırlanışına geçmeden evvel 1 su bardağı toz şekeri robota koyup 5 dakika çektiriniz. Sonra 1 yemek kaşığı dolusu nişasta ek edip 1 dakika daha çektiriniz pudra şekeriniz kullanmaya hazırdır.
- Şimdi kurabiyenin imali için limonları rendenin ince yerinde rendeleyeniz yarım limonun suyunu sıkın.
- Sonra yumurtaları, pudra şekerini ve toz şekeri koyup 4-5 dakika çırpınız üzerine limon kabuğunu, limon suyunu, vanilya, sıvı yağ koyup karıştırınız unu, zerdeçalı ve kabartma tozunu eleyerek koyup yoğurunuz.
- Hamurunuz biraz ele yapışan bir hamur sertleşmesi ve daha kolay biçim verebilmek için bir saat buzdolabında dinlendiriniz.
- Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp, yuvarlayınız. Elinize yapışırsa elinizi pudra şekerine batırınız yada ortada bir elinizi yıkayıp kurulayınız daha rahat yaparsınız. Sonra pudra şekerine bulayabiliriz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz kurabiyelerinizi tepsiye diziniz.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika ortası kızarana kadar pişiriniz not pişireme mühleti fırından fırına değişir daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.
Limonlu Çatlak Kurabiye (Mis Üzere Limon Kokulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















