Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 10 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un + 4 yemek kaşığı (unun marka ve kalitesine nazaran değişebilir denetimli gidin)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Toz şeker ve yumurtaları 5 dk çırpalım.
  2. Sıvı materyalleri koyalım, tekrar çırpalım.
  3. Kuru gereçleri koyup, kaşık yardımı ile karıştıralım.
  4. Kek hamurundan bir tık katı olacak tekrar ele yapışan vıcık bir hamur sizi korkutmasın.
  5. Derin dondurucu da 30 dk bekletelim.
  6. Tatlı kaşığı ile minik toplar halinde yuvarladığımız hamuru süratli bir halde yuvarlayıp bol pudra şekerine bulayalım.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında 13 dk pişirelim.
  8. Tamamen soğuyana kadar lütfen ellemeyelim içi kek üzere dışı kıtır kurabiye kıvamında buram buram limon kokulu kurabiyelerimiz hazır. Afiyetler olsun 🩷.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Köz Patlıcan Salatası
5 Çayı Menüsü
Yoğurtlu Patlıcan Mezesi
Kilis Tavası
Portakallı Damla Çikolatalı Kurabiye
Hamuru Patatesli Pişi
Hdabla | © 2025 |