Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı un

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir kaba 2 yumurta şeker ,sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ,limon suyu ,şekerli vanilin ve kabartma tozunu alıp karıştıralım.
  2. Ardından yavaş yavaş unu ekleyelim, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım .
  4. Pudra şekerine bulayıp yağladığımız fırın kabına dizelim .
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirelim. Servise hazır. Afiyet olsun.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Yaz Tatlısı
Klasik Un Helvası
Reyhan Limonatası
Orman Meyveli Kek
Yoğurtlu Şehriye Salatası
Yumuşacık Et Bonfile
Hdabla | © 2025 |