Limonlu Anne Kurabiyesi
Limonlu Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta (1 nin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 limonun suyu ve kabuklarının rendesi
- 1 çay bardağı fındık içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un
Üzeri için;
- Ayrıldığımız yumurtanın sarısı
- Toz şeker
Limonlu Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 yumurtanın tamamı ve 1 yumurtanın beyazını kıralım.
- Üzerine şekeri ekleyelim ve şeker biraz eriyince kadar el çırpıcısı ile çırpıyoruz.
- Un hariçindeki tüm gereçleri ekliyoruz.
- Elimizle karıştırdıktan sonra unu denetimli bir biçimde ekliyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlatıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpiyoruz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🌸.
Limonlu Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












