Limonata

Limonata Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 litre soğuk su
Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle limon ve portakalları güzelce yıkıyoruz. Karıştıracağımız kaba rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeliyoruz. Üzerine şekeri ilave edip, elimizle ovarak kabukların aromasının şekere nüfûz etmesini sağlıyoruz.
- Ardından sıcak suyu üzerine ekliyoruz be şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Sonrasında portakal ve limonların suyunu sıkıyoruz.
- Toplamda 1.5 su bardağı su çıkması gerekiyor. Az gelirse limon eği yapabilirsiniz. Çok gelirse de ekşi olabilir şekeri artırmanız gerekebilir.
- Sıktığımız portakal ve limon suyunu şekerli karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Akabinde 1 litre suyu da ekliyoruz ve güzelce karıştırıp bir süre bu formda bekletiyoruz. Düzgünce aroması birbirine geçsin özdeşsin.
- Sonrasında suyunu süzüp sürahiye ekleyip buzdolabında bekletin ve serinliğin tadını çıkarın 🍋 afiyet olsun ❤️.
Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
