Limonata

Limonata Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 litre soğuk su

Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle limon ve portakalları güzelce yıkıyoruz. Karıştıracağımız kaba rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeliyoruz. Üzerine şekeri ilave edip, elimizle ovarak kabukların aromasının şekere nüfûz etmesini sağlıyoruz.
  2. Ardından sıcak suyu üzerine ekliyoruz be şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Sonrasında portakal ve limonların suyunu sıkıyoruz.
  3. Toplamda 1.5 su bardağı su çıkması gerekiyor. Az gelirse limon eği yapabilirsiniz. Çok gelirse de ekşi olabilir şekeri artırmanız gerekebilir.
  4. Sıktığımız portakal ve limon suyunu şekerli karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Akabinde 1 litre suyu da ekliyoruz ve güzelce karıştırıp bir süre bu formda bekletiyoruz. Düzgünce aroması birbirine geçsin özdeşsin.
  5. Sonrasında suyunu süzüp sürahiye ekleyip buzdolabında bekletin ve serinliğin tadını çıkarın 🍋 afiyet olsun ❤️.

Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı)
Püf Noktalarıyla Yaş Pasta
Erik Tavası
Tam Buğdaylı Otlu Krep
Erik Turşusu (Kütür Kütür)
Çıtır Kadayıflı Kahveli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |