Limon Tatlısı Tarifi

Limon Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk limon
  • 1 paket (200 ml) krema
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Frambuaz yahut dilediğiniz meyveler

Limon Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limonları düzgünce yıkayıp kuruladıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  2. Kaşık yardımıyla içlerini çıkarın. (dikkat, limon suyu göz yakabilir! 😅) çıkardığınız içleri bir süzgece alın, ezerek suyunu çıkarın ve bir kenarda bekletin.
  3. Küçük bir tencereye şekeri alın.
  4. Rendenin ince kısmıyla rendelediğiniz yarım limon kabuğunu ekleyin.
  5. Elinizle ovuşturarak şeker ve kabukların uygunca birbirine geçmesini sağlayın.
  6. Üzerine 1 paket kremayı ve nişastayı ekleyin.
  7. Kısık ateşte daima karıştırarak pişirin.
  8. Karışım kaynamaya ve fokurdamaya başladığında ocaktan alın, ılıması için biraz bekleyin.
  9. Karışım ılınınca, limon suyunu yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada daima karıştırın.
  10. Son olarak vanilyayı ek edin ve karıştırın.
  11. Hazırladığınız karışımı, boş limon kabuklarının içine eşit formda doldurun.
  12. Dilerseniz kaselerde de sunabilirsiniz.
  13. Soğutun ve servis edin: tatlıları buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  14. Soğuyan tatlıları frambuaz yahut istediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin.

Not: tatlıyı bir gece evvelce hazırlarsanız daha uygun bir sonuç alırsınız. 🧊 servis önerisi: buz üzere servis edin. Limon kabuğunun doğal formu ve aroması hem sunumu şık hale getirir hem de ekstra ferahlık katar. Yaz sofralarına çok yakışır.

Limon Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2. Gün Ramazan İftar Menüsü
Tahinli Kabak Tatlısı
Kaşarlı Mantar (Videolu)
Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon
Yoğurtlu Yumurta
Diyete Uygun Kıtır (Ketojenik Diyet)
Hdabla | © 2025 |