Limon Tatlısı Tarifi
Limon Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk limon
- 1 paket (200 ml) krema
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Frambuaz yahut dilediğiniz meyveler
Limon Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limonları düzgünce yıkayıp kuruladıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
- Kaşık yardımıyla içlerini çıkarın. (dikkat, limon suyu göz yakabilir! 😅) çıkardığınız içleri bir süzgece alın, ezerek suyunu çıkarın ve bir kenarda bekletin.
- Küçük bir tencereye şekeri alın.
- Rendenin ince kısmıyla rendelediğiniz yarım limon kabuğunu ekleyin.
- Elinizle ovuşturarak şeker ve kabukların uygunca birbirine geçmesini sağlayın.
- Üzerine 1 paket kremayı ve nişastayı ekleyin.
- Kısık ateşte daima karıştırarak pişirin.
- Karışım kaynamaya ve fokurdamaya başladığında ocaktan alın, ılıması için biraz bekleyin.
- Karışım ılınınca, limon suyunu yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada daima karıştırın.
- Son olarak vanilyayı ek edin ve karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı, boş limon kabuklarının içine eşit formda doldurun.
- Dilerseniz kaselerde de sunabilirsiniz.
- Soğutun ve servis edin: tatlıları buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
- Soğuyan tatlıları frambuaz yahut istediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin.
Not: tatlıyı bir gece evvelce hazırlarsanız daha uygun bir sonuç alırsınız. 🧊 servis önerisi: buz üzere servis edin. Limon kabuğunun doğal formu ve aroması hem sunumu şık hale getirir hem de ekstra ferahlık katar. Yaz sofralarına çok yakışır.
Limon Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















