Limon Soslu Tavuk

Limon Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • Un
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Sosu için:

  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 300 ml tavuk suyu
  • 200 ml krema
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz

Limon Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları dilimleyip una bulayın ve kızgın yağda her iki tarafını altın renginde kızartıp kenara alın.
  2. Aynı tavaya tereyağını ekleyin, eridikten sonra sarımsak, havuç ve 1 yemek kaşığı unu koyup kavurun.
  3. Limon suyu, tavuk suyu ve kremayı ekleyip karıştırın.
  4. Rendelenmiş parmesan ve baharatları ek edin.
  5. Kızarttığınız tavukları ve limon dilimlerini sosun içine koyun, kapağını kapatıp birkaç dakika pişirin.
  6. Servis ederken ince kıyılmış maydanoz serpin.

Limon Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Renkli Patates Salatası
Tavuklu Salata
Elmalı Turta
Evde Kolay İçli Köfte (Tam Ölçülü)
Kabak Havuç Mezesi
Kolay Pişi
Hdabla | © 2025 |