Limon Soslu Tartolet Şöleni
Limon Soslu Tartolet Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 150 gram tereyağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta (oda ısısında)
- 1 çimdik tuz
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un (duruma nazaran artırılabilir, ele yapışmayan bir hamur olacak)
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 poşet toz krem şanti
Limon sosu için:
- 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 su bardağı içme suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (isteğe bağlı)
Limon Soslu Tartolet Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kremayı hazırlayalım. Vanilin, tereyağ ve toz krem şanti hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştıralım. Kaynayıp yoğunlaşınca vanilin ve tereyağını ek edelim ve ocaktan alalım.
- Üzerini streçleyip soğumaya bırakalım. Soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip mikserle uygunca çırpalım ve buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
- Limon sosunu hazırlayalım. Tüm gereçleri bir sos tenceresine alıp yoğunlaşana kadar pişirelim, ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Tart hamuru için un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alalım, azar azar unu ek ederek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğuralım, buzdolabına soğuması için kaldıralım.
- Soğuyan hamurumuzu 12 eş modüle bölelim ve yuvarlayıp muffin kalıbının bölmelerine yerleştirelim, uygun bir bardağın art kısmıyla bezelere bastıralım. Üzerlerini çatallayalım. (muffin kalıbınızın bölmesinin sayısına nazaran bezenizi azaltıp çoğaltabilirsiniz).
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt-üst ayar fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Soğuyan tartoletlerimizin tabanına birinci evvel limon sosunu sonra kremayı sıkalım.
- Üzerini dilediğimiz üzere süslediğimiz minik tartoletlerimiz servise hazır, afiyet olsun. 🌹.
Limon Soslu Tartolet Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











