Limon Soslu Kek

Limon Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 paket vanilin

Limon sosu;

  • 2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3.5 yemek kaşığı nişasta

Limon Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba yumurtayı koyup uygunca çırpıyoruz şeker ekleyip köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Üç yemek kaşığı suyu ekleyip az daha çırpıyoruz.
  3. Hemen akabinde un kabartma tozu vanilya ekleyip düzgünce çırpıyoruz yağladığımız dikdörtgen borcama harcımızı döküyoruz 180°’de alt üst pişmeye bırakıyoruz.
  4. Kreması için kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Kaynayan muhallebiye vanilin ekleyip altını kapatıyoruz ,vaktiniz yoksa krem santiyi sıcakken ek edebilirsiniz yeterlice karıştırıp kekin üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Sos için tüm gereçleri tencerede kaynattıktan sonra pişince birinci sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan muhallebinin üzerine döküyoruz.
  7. 1 gece buzdolabında dinlendirildikten sonra servis etsek daha güzel olur afiyet olsun🤗.

Limon Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Portakallı Somon
Fırında Nefis Sütlaç
Evde En Kolay Kumru
Mac And Cheese
Tavuklu Lazanya
Kahvaltıya Sucuk Tava
Hdabla | © 2025 |