Limon Soslu Haşhaşlı Kek

Limon Soslu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • Beyaz çikolata ( isteğe bağlı)
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 2 adet limonun suyu

Sos için;

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

Limon Soslu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker çırpılır. Ilık süt ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilya ek edilir ve karıştırılır.
  3. En son haşhaş, limon kabuğu ve beyaz çikolata eklenilir ve karıştırılır.
  4. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirilir.
  5. Şerbeti için şeker ve suyu 5 dakika kaynatalım. Şerbet soğuyunca limon suyu eklenir.
  6. Kek ılıyınca soğuk olan şerbeti keke dökelim.
  7. Kek soğuyana kadar sosunu yapalım. Sos için su hariç bütün materyal karıştırır ve daima karıştırılarak pişirilir. Katılaşıp kaynayınca altını kapatıp 1 çay bardağı su eklenir uygunca karıştırılır ve süzgeçten geçirilir.
  8. Kek soğuyunca limon sosunu da ekleyelim üzerine. Tatlımız hazır.

Afiyet şifa olsun.

Limon Soslu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mango Avokado Salata
Reçelli Kurabiye
Kolay Patlıcan Yemeği
Pişmeyen Tiramisu
Ev Yapımı Yaş Pasta
Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |