Limon Rüyası

Limon Düşü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili

Kedi lisanını ıslatmak ı̇çin;

  • 1 su bardağı süt

Limon sos ı̇çin;

  • 2 su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Krema ı̇çin;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 pk vanilya

Süsleme için;

  • Hindistan cevizi
  • Limon dilimleri

Limon Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limon sosu için: tüm gereçleri (zerdeçal ve vanilya hariç) bir tencerede karıştırarak, ocakta kıvam alana kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız sosun içine evvel zerdeçal ekleyip uygunca karıştıralım.
  2. En son vanilyayı ekleyip karıştırarak kenara alalım.
  3. Çok ekşi tatları sevmiyorsanız, limon suyunu eksiltip suyu arttırarak dengeleyebilirsiniz.
  4. Krema için: vanilya hariç tüm katı materyalleri bir ortaya getirip karıştırarak homojen bir karışım elde edelim.
  5. Ardından sütü ekleyip yeterlice karıştırdıktan sonra karışımı ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  6. Kıvamını aldıktan sonra tereyağını ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
  7. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırarak soğumaya bırakalım.
  8. Kedi lisanı için: kedi lisanı bisküvileri süt ile ıslatarak borcama dizelim.
  9. Önce kremayı, akabinde limon sosunu borcama yayalım.
  10. Son olarak hindistan cevizi ve limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Limon Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Börek
Domatesli Yumurta
Fırında Kuzu Etli Mantar Tava
Kakaolu Sade Kurabiye
Kaşarlı Köfte (Yumuşaklığı Ve Kaşarın Verdiği Eşsiz Lezzet)
Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |