Limon Kreması Sorbesi
Limon Kreması Sorbesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet limon
- 300 ml sıvı krema
- 100g toz şeker
- 2 limonun kabuğu
- 1 çay kaşığı vanilya özütü şurubu
Limon Kreması Sorbesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limonları uzunlamasına ikiye bölün.
- Limonun iç kısmını kenarlardan bıçakla kesin sonra kaşıkla tamamını çıkarın.
- Bu tanımda katiyen kalın kabuklu limon kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde içini düzgünce çıkaramazsınız ve tanım bir azaba dönüşebilir :).
- Bu halde 8 adet limon kreması sorbesi elde edeceksiniz.
- Kaşıkla ayırdığınız limon posasını küçük küçük doğrayın ve süzgeçten geçirerek suyunu sıkın.
- Sıvı krema, toz şeker, limonun kabuklarını ve vanilya özütü şurubunu sos tenceresine alın.
- Orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynama noktasına gelmemesi gerekiyor yavaşça kabardığında ocaktan alabilirsiniz.
- Bu karışıma, limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Kıvamı ağırlaşacaktır.
- Dilerseniz bu basamakta kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz. Ben gerek duymadım.
- İçlerini çıkardığımız limon kabuklarını bu karışımla doldurup dolaba kaldırın.
- 4-5 saat kadar soğuması gerekiyor.
- Eğer sobe üzere olmasını isterseniz buzlukta bekletmeniz gerekir.
- Ben krema kıvamında bir tatlı olarak sunmak istediğim için buzdolabında beklettim.
Özellikle yazın bu tatlı çok ferah ve hoş oluyor.
Yemek sonrası hem yeniliyor hem de mideyi rahatlatıyor 🙂 kesinlikle deneyin.
Limon Kreması Sorbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








