Limon Kremalı Kek

Limon Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı haşhaş

Kreması için;

  • 1 paket krema
  • Yarım sıkılmış limon
  • 4 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 10 damla sarı besin boyası

Limon Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri çırpalım. Üzerine yağ, süt, yoğurdu ek edelim. Elenmiş un ve kabartma tozunu kaba alalım. Tarçın ve haşhaş ekleyip karıştıralım.
  2. Kek kalıbını yağlayıp harcı kaba alalım. 180 derece fırında çiğ kalmayacak biçimde pişirelim.
  3. Tavaya krema, limon, pudra şekeri, bal ve besin boyasını alalım. Materyaller eriyip karışana kadar ocakta tutalım. Soğuduktan sonra buz dolabına alalım.
  4. Kek güzelce soğuyup krema da soğuduktan sonra birleştirelim. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz🌸

Limon Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Borcam Pastası
Mayasız Çıtır Lahmacun
Garfield Lazanyası
Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Mayalama
Kayseri Yağlaması
İzmir Köfte
Hdabla | © 2025 |