Limon Budino
Limon Budino Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 200 ml yağlı krema
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 2 adet yumurta
- 60 gram mısır nişastası
- 35 ml limon suyu
- 2 çay kaşığı toz zerdeçal
- 200 gram toz şeker
Üzerine süslemek için;
- 100 ml yağlı krema
- 75 gram toz şanti
- 40 gram labne
- Limon dilimi ve nane yaprakları
Limon Budino Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta,nişasta,şeker,limon suyu ve zerdeçal homojen bir halde karıştırılır ve bir kenarda beklemeye alınır.
- Tencereye süt,krema,vanilya ve limon kabukları konur en kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtılır fakat kaynatılmaz!.
- Tenceredeki karışımdan yumurtalı karışıma karıştırarak bir kepçe konur ve yumurtalı karışım tekrar tencereye yavaş yavaş karıştırarak eklenir.
- En kısık ateşte karıştırarak kaynatılır ve 2 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır. Bir blender ya da süzgeç ile pürüzsüz hale getirilir.
- Servis edilecek kaselere hisse edilir.
- Soğuduktan sonra krema ve toz şanti güzelce çırpılır.
- Son olarak labne eklenir bir cins daha çırpılır ve istenilen bir duy ucu sıkma pişetine takılıp içerisine konur budinoların üzerine sıkılıp süslenir. Afiyetle ve sevgiyle kalın☺️.
Limon Budino Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













