Limon Bar

Limon Bar Tanımı İçin Malzemeler

Alt katman için;

  • 120 gram tereyağ (yumuşak)
  • 200 gram un
  • 50 gram pudra şekeri
  • Bir fiske tuz

Limonlu katman için;

  • 4 adet yumurta
  • 200 gram şeker
  • 60 gram un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 adet limon suyu
  • 3 limon kabuğu rendesi

Limon Bar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak alt katmanı hazırlıyoruz bunun için tereyağ ve pudra şekerini karıştırıyoruz kuru gereçleri ekleyip hamuru oluşturuyoruz.
  2. Yağlı kağıt serili borcama sıkıca bastırarak yayıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dere fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  4. Alt katman pişip soğuduktan sonra üst katmanı yapıyoruz.
  5. Şeker ve limon rendesini geniş bir kaseye alıp parmak uçlarımızla biraz ovuyoruz akabinde limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Yumurtalarıda ekleyip güzelce çırpıyoruz ne kadar çok çırparsanız koku olmaz isterseniz farklı bir yerde çırpıp sonradan limonlu karışıma ekleyebilirsiniz.
  7. En son un ve kabartma tozunu ekleyip alt katmanın üzerine döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  8. Sallanmıyorsa olmuş demektir. Dolapta kesinlikle dinlendirip o biçim de servis edin afiyet şeker olsun 😋.

Limon Bar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ebegümeci Yemeği
Kfc Çıtır Tavuk
Lahana Sarması (Videolu)
Et Tadında Muhteşem Lezzetiyle Tavuk Yüreği Tarifi
Cevizli Çikolatalı Ekmek (Videolu)
Közlenmiş Patlıcanlı Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |