Lezzetli Kuymak

Lezzetli Kuymak Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 küçük dilim kaşar peyniri (orijinali Trabzon peyniri de kullanılır)
  • 1 çay kaşığı tuz

Lezzetli Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 yemek kaşığı tereyağını bakır tencerede eritelim.
  2. 1 yemek kaşığı dolu dolu mısır ununu eriyen tereyağda hafif kavuralım.
  3. 1 su bardağı suyunu tavaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  4. Bu evrede istediğiniz kıvamda olması için kaşar peynirini doğrayarak ekleyelim ve erimesi için katılaşana kadar daima karıştıralım.
  5. Katışınca bi 10 dk daha pişirelim. Kuymağımız hazır.
    Bu mükemmel nefis tanımı denemeyen kalmasın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂.

Lezzetli Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Klasik Un Helvası
Lahmacun Harcı
Sosunda Pişen Mantı
Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tarifi
Kuymak
Haşhaşlı Çörek Tarifi (13-15 Adet)
Hdabla | © 2025 |