Lezzetli Kıymalı Börek
Lezzetli Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka (günlük taze yufka)
Kıymalı harcı için:
- 400 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 orta uzunluk patates (rende)
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta
- 1 fiske tuz
Üzeri için:
- Kalan sos
- Susam (tercihen)
Lezzetli Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, ince doğranmış soğan kavrulur sonra kıyma eklenip akabinde rendelenmiş çiğ patates ile devam kavrulur.
- Yarım çay bardağı su eklenir, baharatları ile karıştırılır, ağzı kapatılıp 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
- Sos için tüm materyaller çırpılır.
- 1 adet yufka tezgaha alınır ortadan 2 ye kesilir. Üzerine 2-3 yemek kaşığı sostan dökülür. Uzunlamasına iç harç yayılır yanlarını 3 parmak içine sonra yuvarlak olan kısımdan düz kestiğimiz kısma sıkıca rulo sarılır.
- Hepsi tepsiye alınır kalan sosun hepsi üzerine sürülür. Tercihen susam serpilir. Varsa vaktiniz en az yarım saat -1 saat böreğin sosunu çekmeye bırakın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Lezzetli Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










