Lezzetli Anne Kurabiyesi

Lezzetli Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 5 su bardağı un

Yeteri kadar;

  • Kuru üzüm
  • Ceviz ve damla çikolata

Üzeri için :

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Lezzetli Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına sırasıyla tüm gereçleri koyun biraz karıştırıp üzerine 5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek güzelce hamuru yoğurun.
  2. Son olarak kuru üzüm ,ceviz ve çikolatayı ekleyip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun çok sert olmasın poğaça hamuru üzere değil.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir mandalina büyüklüğünde hamurumuzu bezeler halinde yapıp tepsiye yerleştirelim.
  4. Üzerine yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp fırça yardımı ile sürün.
  5. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık olarak 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Her fırın bir değildir denetimli olarak pişirin.

Lezzetli Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Tarçınlı Cevizli Bisküvi Kurabiye
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor)
Pratik Aşırı Lezzetli Pişmeyen Cheesecake
Karabuğday (Greçka) Salatası
5 Dakika Böreği
Hdabla | © 2025 |