Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun

Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 2 adet domates
  • 6 adet biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 300 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı toz biber
  • Pul biber

Hamur için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce hamur hazırlayalım ,maya, tuz ,su çırpalım (su ılık olcak).
  2. Daha sonra un elenerek yavaşça eklenecek yoğurulmaya başlanacak .
  3. Yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakın.
  4. Bu sırada iç materyalleri hazırlayalım, soğan ,biber ,maydanoz,domates ve sarımsağı ister doğrayın ister robottan geçirin (ben evvel doğrayıp sonradan robottan gecirdim).
  5. Daha sonra kıyma ve salçayı ekleyip karıştırmaya başlayın, daha sonra baharatlarını ekleyin ve tekrar karıştırın (içerisine çok az su eklerseniz daha hoş oluyor) ve iç harcımız hazır.
  6. Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayırın ve ince olcak halde açın tavaya evvel hamuru koyun sonra iç harcını hamura güzelce yedirin.
  7. Ağzına tavaya uygun bir kapak örtün denetimli bir formda kısık ateşte pişirin ve servis edin.

Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Makarna Salatası
Ejder Meyvesi Ara Öğün (1 Porsiyon – Minimalist Versiyon)
Kuru Cacık
Kabak Çığırtma
Harika Tam Kıvamında Spoonfull
10 Dakikada Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |