Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun
Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 2 adet domates
- 6 adet biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 300 gr kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 3 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Acı toz biber
- Pul biber
Hamur için;
- 2 su bardağı un
- 1 paket maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce hamur hazırlayalım ,maya, tuz ,su çırpalım (su ılık olcak).
- Daha sonra un elenerek yavaşça eklenecek yoğurulmaya başlanacak .
- Yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakın.
- Bu sırada iç materyalleri hazırlayalım, soğan ,biber ,maydanoz,domates ve sarımsağı ister doğrayın ister robottan geçirin (ben evvel doğrayıp sonradan robottan gecirdim).
- Daha sonra kıyma ve salçayı ekleyip karıştırmaya başlayın, daha sonra baharatlarını ekleyin ve tekrar karıştırın (içerisine çok az su eklerseniz daha hoş oluyor) ve iç harcımız hazır.
- Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayırın ve ince olcak halde açın tavaya evvel hamuru koyun sonra iç harcını hamura güzelce yedirin.
- Ağzına tavaya uygun bir kapak örtün denetimli bir formda kısık ateşte pişirin ve servis edin.
Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






