Lezzeti Şahane Et Tantuni Tarifi

Lezzeti Şahane Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram dana eti
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Lavaşı için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 – 4,5 su bardağı ortası un

Salatası için;

  • 2 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 domates

Lezzeti Şahane Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel lavaş hamurunu hazırlayalım.
  2. Un hariç öbür gereçleri yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
  3. Unu ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  5. Bu ortada eti ince ince küçük olacak biçimde doğrayalım.
  6. Pişireceğimiz tavaya alalım.
  7. Suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavuralım.
  8. Ardından üzerine 2 su bardağı sıcak su ek edip altını kısalım.
  9. Üzerine bir kapak kapatıp pişmeye bırakalım.
  10. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  11. Her birini ince bir formda merdane yada oklava ile açarak yanmaz tavada çevirerek pişirelim.
  12. Et suyunu biraz çekince toz biberi, tuzunu ve yağını ek edelim. 5 dakika kadar daha pişirip altını kapatalım.
  13. Lavaşların iç kısmını etin yağına banıp orta kısmına et ek edelim.
  14. Sumaklı soğan, doğranmış maydanoz ve domates ile saralım.
  15. Servis edelim. ( dilerseniz hazır lavaş kullanabilirsiniz).

Lezzeti Şahane Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Sahanda Yumurta
Cevizli Tarçınlı Rulo
Zeytin Ezmeli Poğaça
Avokadolu Meyveli Kup (Çok Pratik Az Malzemeli)
Buzluk İçin Zencefilli Kurabiye (Videolu)
Kedi Dili Pasta
Hdabla | © 2025 |