Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması
Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet kuru biber
- 11 adet kuru patlıcan
- 4 adet büyük uzunluk soğan
İç harcı;
- 1,5 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım demet doğranmış maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Soğan dolması için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Kuru patlıcan ve biber için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye su koyup kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin. Kuru patlıcan ve biberleri bu suya atıp yaklaşık 15 dk haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın.
- Başka bir tencere de su kaynatın.
- Soğanları fotoğraftaki üzere ortadan kesip kaynar suya alın,tuz ekleyin. Şayet soğanlarınız orta uzunluktan büyükse 20 -25 dk kadar haşlayın.
- Soğuyan soğanların katlarını dikkatlice ayırın,iç zarlarını çıkarın.
- Tüm iç harç gereçlerini geniş bir kapta karıştırın.
- Soğanları katlarına ve haşlanmış kuru sebzelere iç harçtan doldurun.
- Sosları döküp pişirelim. Soğan dolması için: üzerine hazırladığınız sosu dökün.
- Yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatın.
- 200 derece fansız fırında 30 dk pişirin.
- Son 15 dk da üzeri açalım ve kızarana kadar pişirelim.
- Kuru dolmalar için: üzerine sosu döküp tencerenin kapağını kapatın.
- Düdüklü tencerede 25 dk pişirin. ( şayet olağan tencere kullanacaksınız denetimli olun).
Püf noktası: kuru patlıcan ve biberleri haşlarken suya tuz ve şeker eklemek sebzelerin acı ve yavan tadını alır.
Öneri: soğan dolması için her fırının pişirme derecesi farklıdır. Ben küçük fırın kullandığım için 200 derece ve fansız ayarda pişirdim. Kendi fırınınızda denetimli pişirin şimdiden afiyet olsun 😊😊.
Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















