Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması

Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru biber
  • 11 adet kuru patlıcan
  • 4 adet büyük uzunluk soğan

İç harcı;

  • 1,5 su bardağı basmati pirinç
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demet doğranmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Soğan dolması için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Kuru patlıcan ve biber için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye su koyup kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin. Kuru patlıcan ve biberleri bu suya atıp yaklaşık 15 dk haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın.
  2. Başka bir tencere de su kaynatın.
  3. Soğanları fotoğraftaki üzere ortadan kesip kaynar suya alın,tuz ekleyin. Şayet soğanlarınız orta uzunluktan büyükse 20 -25 dk kadar haşlayın.
  4. Soğuyan soğanların katlarını dikkatlice ayırın,iç zarlarını çıkarın.
  5. Tüm iç harç gereçlerini geniş bir kapta karıştırın.
  6. Soğanları katlarına ve haşlanmış kuru sebzelere iç harçtan doldurun.
  7. Sosları döküp pişirelim. Soğan dolması için: üzerine hazırladığınız sosu dökün.
  8. Yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatın.
  9. 200 derece fansız fırında 30 dk pişirin.
  10. Son 15 dk da üzeri açalım ve kızarana kadar pişirelim.
  11. Kuru dolmalar için: üzerine sosu döküp tencerenin kapağını kapatın.
  12. Düdüklü tencerede 25 dk pişirin. ( şayet olağan tencere kullanacaksınız denetimli olun).

Püf noktası: kuru patlıcan ve biberleri haşlarken suya tuz ve şeker eklemek sebzelerin acı ve yavan tadını alır.

Öneri: soğan dolması için her fırının pişirme derecesi farklıdır. Ben küçük fırın kullandığım için 200 derece ve fansız ayarda pişirdim. Kendi fırınınızda denetimli pişirin şimdiden afiyet olsun 😊😊.

Lezzet Şöleni Kuru Patlıcan Biber Ve Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi
Taze Soğanlı Tavuk Salata
Taze Fasulye Diblesi
Çikolata Soslu Pamuk Kek
Spoonful
Şeftali Karamel Büyüsü️
Hdabla | © 2025 |