Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon
Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram somon fileto
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 paket krema
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Biraz maydanoz
Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya zeytinyağı alınır ve somon filetolar eklenir. Her iki yüzü biraz kızartılır.
- Kızaran somonlar bir tabağa alınır ve tıpkı tavaya tereyağı ek edilir.
- Üzerine yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar eklenir, sotelenir.
- Şeffalaşan soğanlara küp küp doğranmış domatesler de eklenir. Biraz daha sotelenir.
- Tavaya daha sonra krema, soğuk su ile açılmış nişasta, tuz ve karabiber ek edilir. 1-2 dakika kaynatılır.
- Son olarak da maydanoz ince kıyılır ve sosa eklenir.
- Somonlar tekrar tavaya alınır ve orta hararette bir beş dakika daha pişirilir ki sosun lezzeti ile bütünleşmeleri sağlanır.
- Yardımcı bir yemek (spagetti, patates püresi, patates salatası vs. ) ile servis edilir. 👩🍳 afiyet olsun.
Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















