Lezzet-i Şahane Kıymalı Patlıcan Musakka

Lezzet-i Şahane Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Lezzet-i Şahane Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yemeğimizin sebzelerini kızartıyoruz.
  2. Kızaran zerzevatları bir kaba alıp kıymayı pişiriyoruz.
  3. Kıymayı yapacağımız tencereye soğanı doğrayıp kıyma ve zeytinyağı ile kavuruyoruz kavrulan kıymaya domatesleri rendeliyoruz.
  4. Kıymayı domates suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kıyma hazır.
  5. Hazır olan kıymanın üzerine sebzelerimizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Ardından 1,5 su bardağı su ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar ağzı kapalı halde pişiriyoruz.

Yemeğimiz hazır afiyet şifa olsun 😃🌸💯.

Lezzet-i Şahane Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolya
Çabuk Börek
Günün Menüsü
Şekersiz Pişmeyen Leblebi Kurabiye
Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı
Puf Puf Mayalı Pişi
Hdabla | © 2025 |