Lezzerli Tavuk Lokmaları

Lezzerli Tavuk Lokmaları Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü (rondoda çekilmiş)
- 1 der orta uzunluk kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
Dizmek için;
- Domates
Lezzerli Tavuk Lokmaları Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğumuz rondodan çekiyoruz.
- Soğanımızı rendeleyip güzelce suyunu sıkıyoruz.
- Sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz.
- Ardından bütün materyalleri derin bir kabının içerisinde bir birleştirip yeterlice yoğuruyoruz.
- Bu biçimde üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Bekleme süreci bittikten sonra buzdolabından alıp elimizi ıslata ıslata kayısı büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
- Bu formda de 15 dakika derin dondurucuda dinlendiriyoruz.
- Derin dondurucudan çıkarıp çöp şişe diziyoruz.
- Ön ve gerisine domates takıyoruz yahut biber artık konutta ne varsa.
- Ardından evvelce ısıtılmış 180° fırında köfteler güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bir adedini alıp denetim ediyoruz içi güzelce pişmişse fırından alıyoruz. Ve enfes çöp şiş tavuk lokmalarımız hazır. Emeğinize sıhhat afiyet olsun😇.
Lezzerli Tavuk Lokmaları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






