Levrek Terletme

Levrek Terletme Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk levrek (700-800 gr)
  • 2 yemek kaşığı sade yağ ( tereyağı da olur)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kapari ( yoksa sorun değil)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 diş sarımsak
  • 5 adet defne yaprağı

Levrek Terletme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenmiş levreğimizin orta kemiği ( kılçığı) çıkartıltıldıktan sonra kızgın bir yapışmaz tavada iç kısmı sıcak yüzeye gelecek halde mühürlüyoruz.
  2. Orta formda kızardıktan sonra derin bir fırın kabına mühürlü yüzeyi üste gelecek halde kaba koyuyoruz.
  3. Çukur bir kaba erittiğimiz tereyağı, zeytinyağı, limon, tane karabiber, su, tuz ve soyup dilimlediğimiz sarımsağı ekleyip, defne yapraklarımızı da ekledikten sonra yavaşça karıştırıyoruz.
  4. Bu karışımı balığımızın üzerine döküyoruz. Ve kabızın üzerine alüminyum folyo ile kapatarak 180° fırına veriyoruz.
  5. Buradaki püf noktası hazırladığımız karışımın balıkların üzerini örtecek düzeyde olması.
  6. 15 dakika 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  7. 15 dakika sonra balığımız yemeye hazır. Sıcak sıcak servis ediyoruz tam bir kolajen deposu afiyet olsun.

Levrek Terletme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuyruk Yağlı Patates Tavası
Coco Star Pasta
Sarma İçi ( Çiğ Sarma )
Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Mükemmel Bir Lezzet)
Tepsi Kebabı
Beetrot Duck Liver
Hdabla | © 2025 |