Levrek Suyunda Bulgur Pilavı
Levrek Suyunda Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk (400-600 gr) levrek
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet sivri biber
- 1 adet küçük uzunluk kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bulgur (tercihen firik vaya iri bulgur)
Levrek Suyunda Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle wok tavamızı ısıtıyoruz, tüm sebzelerimizi soğan ve sarımsak dahil sotelik doğruyoruz.
- Fileto ayırdığımız balıkları çok az yağ ile marine edip, tavada önlü artlı ikişer dakika ızgara yapıyoruz balığın kemiklerini ise defne yaprağı karabiber ve limon ile hazırladığımız suda haşlıyoruz.
- Sotelediğimiz sebzelere yavaş yavaş balık suyu vererek pişmelerini ve balık suyunun lezzetini almalarını sağlıyoruz.
- Bulgurları da ekledikten sonra, bulgurlar yahut firik çatlayana kadar yaklaşık 4 dakika tekrar sebzelerle bir arada soteliyoruz.
- Balığın kalan suyunu da verip bulguru pişiriyoruz.
- Son olarak fileto yapıp tavada pişirdiğimiz balıkları ekliyoruz.
- Servis tabağına yanına uygun gördüğümüz salata ve eşlikçilerle alıyoruz afiyet olsun ☘️.
Levrek Suyunda Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















