Lemon Curd Cake
Lemon Curd Cake Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 200 gram labne
- Yarım limonun suyu
- 1 limonun kabukları
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yaban mersini
Kremşanti için:
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
Limonlu sos için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 adet limonun suyu ve kabukları
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Lemon Curd Cake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri rengi köpük üzere beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Labneyi, sıvı yağı akabinde limonun suyunu ve kabuklarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip kek harcımız son halini alıyor.
- Harcı kaba döktükten sonra içine istikrarlı bir formda yaban mersinilerini ekliyoruz ve 170 derece fırına veriyoruz. 40 dakika pişme mühleti.
- Kremşantiyi bir çay bardağı sütle çırpıyoruz labne arttıysa içine o da eklenebilir. Akabinde soğutmaya dolaba bırakıyoruz.
- Limonlu sos için nişasta yumurta şeker ve limonun suyu ile kabuklarını çırpıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan bir 2 dakika sonra altını kapatıp tereyağında ekliyoruz.
- Sosumuz soğumadan süzgeç yardımı ile süzüyoruz.
- Süzdükten sonra sosun kaysak bağlamaması için üzerine streç sinema değecek formda kapatıp onu da dolaba koyuyoruz.
- Kekimiz fırından çıktıktan sonra bir mühlet soğumasını bekliyoruz. Bu esnada sıcağa gittikten sonra dolapta soğutabilirsiniz.
- Soğuyan bütün materyalleri birleştiriyoruz. Kekin üzerine kremşanti sıkıp akabinde limonlu sosumuzu eşit bir biçimde dağıtıp yaban mersinilerini ekliyoruz. Afiyet olsun 💛
Lemon Curd Cake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







