Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye

Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardak leblebi tozu
  • 2 damla sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardaktan biraz fazla un

Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba bir bardak sıvı yağ ve bir bardak pudra şekerini bir kaba koyup karıştıralım.
  2. Daha sonra 2 su bardağı leblebiyi rondadan geçirelim, çekilen leblebiler toz haline geliyor tozu elekten geçirerek yağ ve pudra şekerin içine katalım.
  3. İçine vanilyayı da ekleyelim ,yumuşak kıvam alana kadar un ekleyelim ,kulak göğsü kıvamına gelince 2 damla sirke ekleyelim ve daha sonra biçim verip tepsilere koyalım.
  4. 170 derecede 10-15 dk pişirelim hafif pembeleşince fırından birinci sıcaklığı çıkana kadar ellemeyelim dağılır .
  5. Kurabiyeler çekindikten sonra koyacağımız kaba alıp üzerine pudra şekeri sepeleyelim.

Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hellim Peynirli Atom Tost
Dibe Çökmeyen Çilekli Kek
Tantuni
Fırında Beşamel Soslu Makarna
Ezo Gelin Çorbası
İçi Fındık Fıstık Dolgulu Çikolatalar
Hdabla | © 2025 |