Leblebi Kremalı Kurabiye

Leblebi Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 dolu çorba kaşığı leblebi kreması
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığından az tuz
  • Aldığı kadar un

Üzerine;

  • 1 kase leblebi

Leblebi Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını ve şekeri hamur yoğurma kabına alalım. 3-4 dakika krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Daha sonra yumurta, leblebi kreması, nişasta, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyip materyal homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
  2. En son azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayalım. Kurabiyelerin yarısına çatal ile form verelim.
  4. Diğer yarısının ortasına birer tane leblebi yerleştirelim.
  5. Kurabiyelerimizi 160 derecede hafif pembeleşmeye kadar pişirelim.

Leblebi Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Hindistan Cevizli Atıştırmalık
Hindi Gerdan Haşlama (Düdüklüde)
Airfry/Fırında Somon
Ezogelin Çorbası
Fıstık Ezmeli Çiçek Kurabiye
Revani
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet