Leblebi Kremalı Kurabiye

Leblebi Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 dolu çorba kaşığı leblebi kreması
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığından az tuz
- Aldığı kadar un
Üzerine;
- 1 kase leblebi
Leblebi Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ve şekeri hamur yoğurma kabına alalım. 3-4 dakika krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Daha sonra yumurta, leblebi kreması, nişasta, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyip materyal homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
- En son azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur yapalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayalım. Kurabiyelerin yarısına çatal ile form verelim.
- Diğer yarısının ortasına birer tane leblebi yerleştirelim.
- Kurabiyelerimizi 160 derecede hafif pembeleşmeye kadar pişirelim.
Leblebi Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












