Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)

Lebeniye Çorbası (Şehriyeli) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı şehriye
  • 1 avuç nohut
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Köfte için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı bulgur
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Un

Lebeniye Çorbası (Şehriyeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfteler için kıymayı bulguru ,kimyon ,karabiber ve tuzu harç haline getirelim elde ettiğimiz harçtan leblebi büyüklüğünde köfteler yapalım.
  2. Bu köfteleri küçük bir kapta ısıttığımız sıvı yağın içine atıp kızartalım .
  3. Kızarmaya başladıktan sonra üzerine nane ekleyelim ve birlikte kızarmasını sağlayalım.
  4. Çorba yapacağımız tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ ile arpa şehriyemizi rengi çok koyulaşmayana kadar kadar kızartalım.
  5. Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  6. Çırpma kabına yoğurt bir adet yumurta ve iki yemek kaşığı unumuzu alıp çırpmaya başlayalım.
  7. Tamamen birbirine karıştıktan sonra iki su bardağı su ekleyip yaklaşık 10 dakika çırpmaya bırakalım.
  8. Kaynayan arpa şehriyeyi üzerine karıştırdığımız yoğurtlu karışımı ekleyelim, onun üzerine ise nohut ve pişen köfteleri yağıyla bir arada ekleyip tuzunu ekledikten sonra kaynamaya bırakalım .
  9. Bir taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır afiyet olsun.

Lebeniye Çorbası (Şehriyeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kinoalı Semiz Otu Salatası
Tavuk Suyuna Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Portakallı Anne Kurabiyesi (Videolu)
Fırında Piliç Çıtır Pirzola
Kahvaltılık Chia
Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |