Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)

Lebeniye Çorbası (Şehriyeli) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı şehriye
- 1 avuç nohut
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı su
- Tuz
Köfte için;
- 100 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı bulgur
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Un
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfteler için kıymayı bulguru ,kimyon ,karabiber ve tuzu harç haline getirelim elde ettiğimiz harçtan leblebi büyüklüğünde köfteler yapalım.
- Bu köfteleri küçük bir kapta ısıttığımız sıvı yağın içine atıp kızartalım .
- Kızarmaya başladıktan sonra üzerine nane ekleyelim ve birlikte kızarmasını sağlayalım.
- Çorba yapacağımız tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ ile arpa şehriyemizi rengi çok koyulaşmayana kadar kadar kızartalım.
- Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Çırpma kabına yoğurt bir adet yumurta ve iki yemek kaşığı unumuzu alıp çırpmaya başlayalım.
- Tamamen birbirine karıştıktan sonra iki su bardağı su ekleyip yaklaşık 10 dakika çırpmaya bırakalım.
- Kaynayan arpa şehriyeyi üzerine karıştırdığımız yoğurtlu karışımı ekleyelim, onun üzerine ise nohut ve pişen köfteleri yağıyla bir arada ekleyip tuzunu ekledikten sonra kaynamaya bırakalım .
- Bir taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır afiyet olsun.
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




