Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 8 su bardağı su
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan(küçük)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane

Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri 8 bardak suyla pişirmeye bırakalım. Onlar pişerken köfteyi yoğuralım.
  2. Köfte için bütün materyalleri karıştırıp, güzelce yoğuralım. (varsa hamur yoğurma makinesinde yoğuralım daha kolay oluyor).
  3. Nohut büyüklüğünde köftelerimizi yuvarlayalım (vakit varsa buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  4. Pişen pirinçlerin içine nohutu ekleyelim biraz birlikte pişirelim.
  5. Sosumuzu hazırlayalım o sırada. Yoğurt, un, yumurta sarısı ve rendelenmiş sarımsağı bir kasede karıştıralım.
  6. Pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp, yoğurda ekleyelim ve karıştıralım. (çorbamızın kesilmemesi için bu süreci yapıyoruz).
  7. Ilınmış olan yoğurdu çorbaya ekleyelim bir yandan da karıştıralım. Bir müddet karıştırmaya devam edelim.
  8. Tavaya sıvı yağı ekleyelim. Yağ kızınca köfteleri ekleyip, kızartalım. En son naneyi ekleyip onunda kızarmasını sağlayalım.
  9. Çorbaya köfteleri ekleyelim ve karıştıralım.
  10. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyelim. Biraz kaynadıktan sonra altını kapatalım servise hazır.

Afiyet şifa olsun 😇

Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Otlu Krep
Kraliçe Makarna
Dondurma Lezzetinde Ganajlı Mozaik Pasta
Kayısı Suyu
Ayva Reçeli
Hdabla | © 2025 |