Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı pirinç
- 2.5 litre sıcak su
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- 1 diş sarımsak
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 büyük rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı nane
Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte yoğurulup misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.
- Tereyağı koyulan tavada ortada sallayarak köfteler kızartılır.
- Sıcak su tencereye koyulup pirinçler eklenir. Yumuşayana kadar pişirilir.
- Haşlanan nohutlar eklenip karıştırılır.
- Terbiyesi için materyaller karıştırılıp çorbanın suyundan 2 kepçe alınıp terbiyeye eklenir.
- Tencereye terbiye daima karıştırarak süratlice eklenir.
- Kaynayana kadar daima karıştırılarak pişirilir.
- Köfteler de eklenip karıştırılır.
- Tereyağı sos tavasında eritilip nane eklenip karıştırılır. Çorbaya eklenip karıştırılır.
- Tuzu ek edilip ocaktan alınır.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun :).
Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





