Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
️Köfte için;
- ️400 gram kıyma
- ️2 rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
- ️1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- ️2 yemek kaşığı tereyağı(kızartmak için)
- ️1 yemek kaşığı kuru nane
️Çorba için;
- ️6 bardak su (bardak başına 200ml)
- ️2 yemek kaşığı pirinç
- ️1 bardak haşlanmış nohut
️Terbiyesi:
- ️1,5 su bardağı yoğurt
- ️2 yemek kaşığı un️yarım limon suyu
- ️1 su bardağı su️2 kepçe çorba suyu
Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce köfte için tüm materyalleri bir kaba alıp yoğurun ve küçük yuvarlak toplar haline getirin.
- Bir tencereye 6 su bardağı su ve pirinçi koyup kaynatın.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Şimdi bir bardak haşlanmış nohutu ek edin.
- Bu ortada köfteleri tereyağında kavurup naneyi ekleyin.
- Başka bir kapta terbiyesi için yoğurt,un,limon suyu,su ve 2 kepçe çorba suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
- Terbiyeyi çorbaya ekleyin ve 20 dakika kaynamaya bırakın.
- Kızarmış köfteleri çorbaya ek edip servise sunabilirsiniz.
Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












