Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

️Köfte için;

  • ️400 gram kıyma
  • ️2 rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
  • ️1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • ️2 yemek kaşığı tereyağı(kızartmak için)
  • ️1 yemek kaşığı kuru nane

️Çorba için;

  • ️6 bardak su (bardak başına 200ml)
  • ️2 yemek kaşığı pirinç
  • ️1 bardak haşlanmış nohut

️Terbiyesi:

  • ️1,5 su bardağı yoğurt
  • ️2 yemek kaşığı un️yarım limon suyu
  • ️1 su bardağı su️2 kepçe çorba suyu

Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce köfte için tüm materyalleri bir kaba alıp yoğurun ve küçük yuvarlak toplar haline getirin.
  2. Bir tencereye 6 su bardağı su ve pirinçi koyup kaynatın.
  3. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Şimdi bir bardak haşlanmış nohutu ek edin.
  5. Bu ortada köfteleri tereyağında kavurup naneyi ekleyin.
  6. Başka bir kapta terbiyesi için yoğurt,un,limon suyu,su ve 2 kepçe çorba suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  7. Terbiyeyi çorbaya ekleyin ve 20 dakika kaynamaya bırakın.
  8. Kızarmış köfteleri çorbaya ek edip servise sunabilirsiniz.

Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu
Kırpık Börek
Muzlu Magnolia
Köstebek Pasta
Nutellalı Turta
Soğanlı Et (Lokum Gibi)
Hdabla | © 2025 |