Lazanya Tarifim

Lazanya Tanımım İçin Malzemeler
Kıymalı harç için:
- 2 adet soğan (ince doğranmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350-400 gram kıyma
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2 su bardağı doğranmış domates (yaklaşık 4 adet, 200 ml bardak)
- 4 yemek kaşığı sosluk salça
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber(isteğe bağlı)
Beşamel sos için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- ½(yarım) çay kaşığı karabiber
Diğer gereçler:
- 1 paket barilla marka lazanya 500 gram (neredeyse yarısı yetiyor)
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Lazanya Tanımım Nasıl Yapılır?
- Kıymalı harç hazırlığı:2 adet ince doğranmış soğanı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Rendelenmiş sarımsağı, doğranmış domatesi, salçayı, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte hafif sulu olana kadar pişmeye bırakın. ( büsbütün çekmesin).
- Beşamel sos hazırlığı:3 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin.
- Üzerine 4 yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü azar azar ekleyin ve eklerken bir yandan daima çırpın, topaklanmamasına dikkat edin.
- Sos kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, kıvam alınca ocaktan alın.
- Katmanları hazırlama:Borcamın tabanına kıymalı harçtan bir kat yayın. (ben kare borcam kullandım).
- Üzerine bir kat beşamel sos dökün ve makarnaları dizin.
- Katmanları kıyma harcı, beşamel sos ve makarna sırasıyla yaparak tamamlayın.
- En üst kata kıymalı harç ve beşamel sosu yayın.
- Hazırladığınız borcamı 15 dakika dışarıda dinlendirin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 15 dakika sonunda borcamı ısıttığımız fırına verin.
- 20 dakika pişirin, akabinde üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
- Kaşarlar eriyinceye kadar tekrar fırında tutun
- .Servis:Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak servis edin.Afiyet olsun!.
Lazanya Tanımım Fotoğraflı Yapılışı






