Lazanya Tarifim

Lazanya Tanımım İçin Malzemeler

Kıymalı harç için:

  • 2 adet soğan (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350-400 gram kıyma
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2 su bardağı doğranmış domates (yaklaşık 4 adet, 200 ml bardak)
  • 4 yemek kaşığı sosluk salça
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber(isteğe bağlı)

Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½(yarım) çay kaşığı karabiber

Diğer gereçler:

  • 1 paket barilla marka lazanya 500 gram (neredeyse yarısı yetiyor)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanya Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Kıymalı harç hazırlığı:2 adet ince doğranmış soğanı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  2. Üzerine kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Rendelenmiş sarımsağı, doğranmış domatesi, salçayı, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  4. Kısık ateşte hafif sulu olana kadar pişmeye bırakın. ( büsbütün çekmesin).
  5. Beşamel sos hazırlığı:3 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin.
  6. Üzerine 4 yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Sütü azar azar ekleyin ve eklerken bir yandan daima çırpın, topaklanmamasına dikkat edin.
  8. Sos kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, kıvam alınca ocaktan alın.
  9. Katmanları hazırlama:Borcamın tabanına kıymalı harçtan bir kat yayın. (ben kare borcam kullandım).
  10. Üzerine bir kat beşamel sos dökün ve makarnaları dizin.
  11. Katmanları kıyma harcı, beşamel sos ve makarna sırasıyla yaparak tamamlayın.
  12. En üst kata kıymalı harç ve beşamel sosu yayın.
  13. Hazırladığınız borcamı 15 dakika dışarıda dinlendirin.
  14. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 15 dakika sonunda borcamı ısıttığımız fırına verin.
  15. 20 dakika pişirin, akabinde üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  16. Kaşarlar eriyinceye kadar tekrar fırında tutun
  17. .Servis:Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak servis edin.Afiyet olsun!.

Lazanya Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bardakta Kek (Tam Kıvamında)
Gluten İçermeyen Chiali Semizotu
15 Dakikada Pratik Petibörlü Çikolata Topları – Kolay Çikolatalı Truff Tarifi (Videolu)
San Sebastian Cheesecake
Çikolatalı Kurabiye
Gülüt
Hdabla | © 2025 |