Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde)
Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket lazanya yaprağı
Kıymalı harç;
- 400-500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı salça
- 250-300 ml domates rendesi
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Toz biber
- Karabiber
- Tuz
Beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağ (İsteğe bağlı birazda sıvı yağ ben ekliyorum)
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
- 4-5 bardak ortası süt (kıvamı sıvı olacak unutmayalım yoğunlaştıkça süt ekleyebiliriz)
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Parmesan yada rendelenmiş kaşar peyniri
Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavaya sıvı yağımızı alıp kıymayı ekleyelim.
- Kıyma kavrulduktan sonra evvel küp küp doğradığımız soğanı daha sonra yeniden minik küp küp olacak formda doğradığımız havucu ekleyelim.
- Salça ve baharatlarıda ek ettikten sonra domatesi ve şekeri tavaya alıp kapağını kapatalım.
- En son 1 bardak sıcak suyuda ekledikten sonra 1-2 dk pişirip ocağı kapatalım hafif sulu olmalı ki lazanya yapraklarının ıslanıp pişmesini sağlasın.
- Beşamel sos için yağı tencereye alalım eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Karıştırarak sütümüzüde ek edelim kaynadıktan sonra karabiber ve tuzunu ekleyip kapatalım.
- Bir fırın kabının tabanına biraz kıymalı harçtan birazda beşamelden ekleyip sırayla kat kat dizelim.
- En son kaşar ilavesinide yaptıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















