Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket lazanya yaprağı
- 500 gr kıyma
- 500 gram rendelenmiş kaşar
- 4 orta uzunluk havuç ( rendelenmiş )
- 2 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)
- 2 adet soğan (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Defne yaprağı
- Kekik
- Pul biber
- 3 su bardağı sıcak su
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve kıymayı koyun.
- Kıymalar renk alana kadar kavurun.
- Tencereye tüm zerzevatları koyun ve kavurmaya devam edin.
- Ardından sırasıyla baharatları,salçayı ekleyin kavurmaya devam edin.
- En son sıcak suyu ekleyin kısık ateşte 35 dakika pişirin.
- Fırın kabının tabanına hazırladığınız kıymalı harçtan biraz yayın.
- Üzerine bir kat lazanya yaprağı dizin.
- Tekrar kıymalı harçtan koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Tüm materyaller bitene kadar kat kat dizmeye devam edin.
- Son katmana lazanya yaprağı koyup üzerine kalan kıymalı harcı yayın ve çokça kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








